A helyi identitás és kohézió erősítése
Projektnyitó tájékoztató fórumot tartott A helyi identitás és kohézió erősítése című pályázatról a Fejér Megyei Civil Információs Centrum Sárbogárdon. A TOP-5.3.1-16-FE jelű programra Dél-Fejérben hat konzorcium nyert vissza nem térítendő támogatást, összesen 198 millió forint értékben. A projekt célja, hogy fejlesszék a térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességét. A fórumon a projektben résztvevő harminc település polgármestere vett részt. 
 
 
A programot Varga Gábor Fejér megye fejlesztési biztosa, országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédében elmondta: Ezek a programok a térség felemelkedését szolgálják, segítik a felzárkózást. Minden településnek és az ott élő közösségeknek előnyére fognak válni.
Ezután részletes tájékoztatást kaptak a polgármesterek a projektről. A program tartalmát Domokos Tamás, az Echo Network Zrt. vezérigazgatója mutatta be, Dévényi- Pethes Andrienn közösségfejlesztő mentor a Cselekvő közösségek-aktív szerepvállalás című programmal történő kötelező együttműködésről beszélt, Turiné Menczel Andrea, az Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig a projektmenedzseri feladatokat részletezte.
A programon aláírták a polgármesterek a szerződéskötéshez szükséges partneri szintű dokumentumokat.
 
 
nyomtatás