ÁRH 2021
ÁRH 2021 címmel európai uniós pályázati felkészítőt tartott csütörtökön a Fejér megyei önkormányzatok, humán intézmények és a civil szféra képviselőinek az Echo Innovációs Műhely annak érdekében, hogy a 2021-27 között felhasználni tervezett 3,448 milliárd forint elérhető és lehívható legyen a járásszékhelynél alacsonyabb jogállású településeken élők számára Fejér megyében. 
 
Az első plenáris képzési napon Dr. Molnár Krisztián, Fejér Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Törő Gábor országgyűlési képviselő szólt arról, hogy a felkészítő során lépésről lépésre mennek majd végig azokon a folyamatokon, amelyek a sikeres pályázathoz szükségesek. Törő Gábor kiemelte, hogy összesen 7 milliárd forintos fejlesztési forrásról van szó, ebből a nem járásszékhelyek mintegy 3,5 milliárd forintra pályázhatnak.
A nap folyamán Helyi humán fejlesztések a TOP+ keretei között címmel Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológia Kutatótanszékének tanszékvezetője tartott ismertetőt, majd a résztvevők az előkészítést segítő módszerekkel ismerkedtek meg.
 
 
Forrás: szekesfehervar.hu 
nyomtatás