Véget ért az E-Sport Bajnokság
E-sport bajnokság zajlott a megyeszékhelyen működő egyetemek hallgatói között Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében az elmúlt hetekben. Három online játékban mérhették össze tudásukat a versenyzők, a nyertesek összesen mintegy 300.000.- forintos díjazásban részesültek.
 
Nyolcvan játékos jelentkezett a meghirdetett I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokságra a Kodolányi Egyetem, a Corvinus Egyetem és Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói közül. Az összecsapások október 20-án kezdődtek az online térben a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive és a FIFA 20 játékokban, a döntőkre november 7-ig sor került. A verseny egyik célja volt, hogy bemutassa az e-sportot, a játékokat és ezáltal elérje a fiatalabb célközönséget. A program elérte célját, hiszen amellett, hogy jól szórakoztak a játékosok és csapatként összekovácsolódtak, vannak olyan elsős hallgatók, akik a verseny előtt nem ismerték egymást, de azóta folyamatosan kommunikálnak, és napi szinten játszanak együtt.
 
A LOL, CS:GO és FIFA 20 játékok nyertesei a következők:
 
League of Legends (LOL):
1.Anna & The Barbies
2.Floppa
3.Geo koli
 
Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO):
1.Tandíjrakell
2.ExSzecso
3.Mongúzok
 
Fifa 20(PS4):
1.Bognár Koppány Gyula (Óbudai Egyetem)
2.Szücs Dániel (Corvinus Egyetem)
3.Gullner Bálint (Óbudai Egyetem)
 
Fifa 20(Xbox):
1.Király Bence (Corvinus Egyetem)
2.Pető Szabolcs (Óbudai Egyetem)
 
A díjazás összértéke mintegy 300.000 forint volt. Játékonként az első három helyezettet díjazták oklevéllel, serleggel és vásárlási utalványokkal.
A program megvalósításához szakmai segítséget nyújtott a Hunesz (Magyar E-Sport Szövetség), továbbá az ESPORT1.hu.
 
A fotón a a Tandíjrakell három tagja látható, akik a CS:GO játékban lettek elsők.
 
 
nyomtatás